In het nieuws

27-5-2019

Koninklijke onderscheiding voor Carmen Nazarski, programmeur van Theaterhoeve Horckerhof.

 

22-10-2017

Wandern, liedcyclus

Zang: Sef Thissen

Componist-pianist: Egbert Derix

Het is misschien wel de grootste eer die een zanger ten deel kan vallen: een componist die speciaal voor hem en zijn stem een lied schrijft. Voor Thissen is er zelfs sprake van een superlatief aangezien pianist/componist Egbert Derix (Horst, 1969) niet één lied maar zelfs een gehele liederencyclus, ‘Wandern’, componeerde met zijn stem in gedachten.

Egbert en Sef ontmoetten elkaar voor het eerst vorig jaar tijdens een benefiet concert in de Venlose theaterkerk Domani en het was meteen duidelijk dat hun wegen zich niet alleen zouden kruisen maar ze ook samen een nieuw muzikaal pad zouden inslaan. ‘Wandern’ is die gezamenlijke artistieke reis.

De cyclus is grotendeels gebaseerd op gedichten van Egbert zijn vader, journalist/schrijver Jan Derix (1936-2009) die Egbert in het Duits vertaalde en op muziek zette. Zelf schreef hij ook een aantal nieuwe Duitse teksten. Duits is niet alleen voor Egbert maar ook voor Sef immers de taal van de liedkunst. In de traditie van bijvoorbeeld Schubert en Schumann.